Prachtig gelegen op het platteland in het zuiden van het Loiregebied

Château de Bournizeaux ligt net ten zuiden van de riviervallei van de Loire, die beroemd is om zijn kastelen, tuinen, zonnebloemen, kazen en geweldige wijnen. De kapel van St. Margarethe werd gebouwd in 1735 en het kasteel in zijn huidige vorm werd gebouwd in dezelfde periode. Versterkte constructies waren echter al vanaf 1151 te Bournizeaux aanwezig. Het kasteel was tot ongeveer 1950 eigendom van verschillende adellijke families. In de jaren 90 was Bournizeaux eigendom van een familie van antiekhandelaren die begonnen met de restauratie van de verwaarloosde gebouwen.

In 2003 werd het kasteel gekocht door de huidige trotse eigenaren die de restauratie van de hoofd- en bijgebouwen voortzetten en ook het privé-vliegveld met 3 landingsbanen aanlegden. Vorig jaar is het leien dak van het hoofdgebouw en de aanpalende boerderij volledig gerestaureerd. Er wordt nog gewerkt aan het interieur van de boerderij om te worden omgevormd tot gites.

Er zijn nu vier mooie slaapkamers beschikbaar voor B&B, zodat meer gasten kunnen genieten van deze mooie en rustige plek in een authentiek Frans kasteel!